Xhelozia, sëmundja e të gjithëve?

9 mënyrat për ta evituar Nuk ka njeri që mos ta ndiejë atë. Edhe ata që e duan veten e besojnë më tepër në të. Por ka të tjerë që e vuajnë më shumë shtrëngimin në stomak duke u bërë agresiv në punë, dashuri apo në komunikim me të tjerët. Pse ndodh xhelozia? A mund […]

Shqiptarë e Kosovarë?! Një apo dy Kombe?

Pas dekadash ndarje të detyrueshme, shqiptarët debatojnë se sa kanë ndryshuar. Nga Arjan Konomi në Tiranë, Prishtinë dhe Shkup Në një ditë të nxehtë vere, një grup miqsh janë të ulur në një kafene bregdetare në Shqipërinë e Jugut. Erleta, vajza e një disidenti të Kosovës, dhe Tomi nga Tirana kanë shumë gjëra të përbashkëta. […]

Sikur himariotët të ishin eskimezë

Krimi i shëmtuar që ndodhi në Himarë ku humbi jetën një banor i zonës është komentuar shumë nga politika dhe nga mediat. Nuk jam dakort me shumë analistë që në shkrimet e tyre përdorin fjalën “aksident” ashtu si nuk jam dakort me ata që e përdorin për qëllime etno-politike. As mediat, as politika nuk duhet […]