Skllevërit e Modës; Të ndjekim modën pa shumë shpenzime

Kur bëhet fjalë për imazhin tërë shpenzimet tona shkojnë për veshjen. Ndodh që të fiksohemi aq shumë për veshjet e fundit firmato sa futemi edhe në kredi. Jo vetëm vajzat adoleshente por dhe shumë të rritur kalojnë orë të gjata duke menduar për veshjen dhe pamjen e jashtme. A vlen kaq shumë viktimizimi ndaj modës? […]

Të shikosh televizor , dhe jo vetëm… Veshja, sipas modës në TV

Ajo që ka rëndësi është se gjithmonë televizori na ka bërë viktima të tij, sepse ai na ka mësuar si të vishemi bukur dhe të ndjekim modën. rej kohësh ekrani ndikon në zgjedhjet dhe shijet e publikut. Për shembull, në Amerikë është duke u transmetuar një serial i famshëm televiziv, “Mad Men”, që ka risjellë […]

Suzana Maranaku: Në marrëveshje për të bukurën

Atelieja e saj ndodhet në një nga zonat kryesore të kryeqytetit. Në një hapësirë jo shumë të madhe janë sistemuar copa, materiale, veshje, stilime që dallojnë nga njëra –  tjetra, por që të gjitha kanë diçka të përbashkët, stilin e rafinuar dhe elegant të Suzana Maranakut. Teksa hyn në ambientin e saj të punës e […]

Si të kujdesemi për flokët

Me kalimin e moshës, flokëve nuk iu ndryshon vetëm ngjyra. Bëhen më të hollë, humbasin butësinë dhe elasticitetin, prandaj lind nevoja të kurohen. Ja disa mënyra se si duhet të kujdesemi për flokët Bëhen shpejt pis, sepse thithin smogun Kur poret e flokëve janë të mëdha, ato rëndohen, sepse smogu dhe pisllëku, në vend që […]

Si të kujdeseni për lëkurën?

Lëkura është një nga elementët më të rëndësishëm për të pasur një fytyrë të bukur. Ndaj është e nevojshme të dimë ta mbajmë atë sa më mirë. Pastrimi më i efektshëm është ai që bëhet sipas llojit të fytyrës. Sepse ky ritual, në dukje i mërzitshëm, ka një rëndësi shumë më të madhe nga sa […]